2015-2016


Onderlinge Competitie


 Onderlinge Competitie 2015/2016

Wordt onderstaand overzicht niet goed weergegeven - open dan vanuit HIER het overzicht


Schakel clubkampioen!

Ronde 17: 21-4-2016


Brandwijk - Op donderdag 21 april heeft Jeroen Schakel het kampioenschap van damvereniging De Kroonschijf op zijn naam weten te zetten. In de laatste ronde versloeg hij Bert Kooij en bleef hierdoor de achtervolgers Harm Jan van Rees en Martin Nederlof ruim voor. Na in de afgelopen seizoen veelvuldig op de tweede plaats te zijn geëindigd mag Schakel voor het eerst in zijn damcarriere zich tot kampioen van De Kroonschijf kronen.


Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bert Kooij was duidelijk dat het bijna niet meer fout kon gaan voor Schakel. Desondanks werd er door beide partijen gespeeld voor de winst. In het middenspel liet Kooij zich vastzetten op zijn rechtvleugel waardoor zijn speelmogelijkheden werden beperkt. Op het moment dat hij de mogelijkheid kan zich hieruit te ontworstelen maakte hij een positionele blunder die hem twee schijven kostte. Kooij voorkwam een martelgang door de partij direct gewonnen te geven.


In de partij tussen Dirk Kwakernaak en Piet van Rees leek het voordeel voor eerstgenoemde. Kwakernaak leek af te steven op een doorbraak maar Van Rees wist dit tenauwernood te voorkomen. Op het moment dat Van Rees zijn verdediging op orde had, probeerde hij niet zonder succes zelf de aanval op te zoeken. Het was Van Rees die als eerste een dam behaalde en vervolgens op zoek ging naar de overwinning. Door een positionele fout van Van Rees wist ook Kwakernaak een dam te behalen en omdat Van Rees ook nog een blunder begin werd zijn dam ontnomen en verloor hij de partij.


Uitslagen ronde 17:

Bert Kooij - Jeroen Schakel0-2

Harm Jan van Rees - Gerjan de Vries2-0

Dirk Kwakernaak - Piet van Rees2-0


In de eindstand van de Onderlinge Competitie van het seizoen 2015-2016 eindigt de kampioen van het voorgaande seizoen Harm Jan van Rees als tweede op ruime afstand van Schakel. Hij blijft met een minimaal verschil Martin Nederlof voor.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel doet goede zaken

Ronde 15: 31-3-2016


Brandwijk - Op donderdag 17 maart heeft Jeroen Schakel gewonnen van Sipke Veenstra en omdat de concurrentie puntverlies leed, is zijn koppositie verder verstevigd. Met nog 2 ronden voor de boeg lijkt het clubkampioenschap voor Schakel voor het oprapen.


Zowel Jeroen Schakel als zijn tegenstander Sipke Veenstra begonnen afwachtend aan hun partij. Op het moment dat de Klassieke stand zich op het bord begon af te tekenen werd de situatie van Veenstra minder goed. Met een foutieve afruil van Veenstra vergrootte hij zijn problemen en door een moment van onoplettendheid zag hij tot overmaat van ramp een slagzet over het hoofd. Schakel bedacht zich geen moment en Veenstra gaf zich direct gewonnen.


Harm Jan van Rees en André de Raad deden lange tijd niet voor elkaar onder. Door sterk positioneel spel van Van Rees hield De Raad een aantal schijven op de rand bezet. Dit kleine voordeel leek Van Rees in het eindspel de overwinning op te leveren. Sterk spel van De Raad voorkwam dit waardoor de wedstrijd in remise eindigde.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Sipke Veenstra 2-0

André de Raad - Harm Jan van Rees 1-1

Piet van Rees - Martin Nederlof 0-2

Arjen Verburg - Cees Kentie 0-2


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel loopt uit

Ronde 14: 17-03-2016


Brandwijk - Op donderdag 17 maart heeft Jeroen Schakel goede zaken gedaan in de strijd om het clubkampioenschap door te winnen van Cees Brandwijk. Omdat de concurrentie punten liet liggen loopt Schakel uit op zijn achtervolgers.


Jeroen Schakel en Kees Brandwijk hadden beide de neiging om aan te vallen via de vleugel. De aanval van Brandwijk werd vroegtijdig afgebroken en de aanval van Schakel werd te tenietgedaan door een doorstoot van Brandwijk via het centrum. Omdat deze doorstoot niets opleverde volgde er een gelijkwaardig stand. De concentratie van Brandwijk leek verdwenen toen hij een enorme blunder maakte. Schakel bedacht zich geen moment en won hierdoor de partij.


Dirk Kwakernaak en Harm Jan van Rees deden lange tijd niet voor elkaar onder. Pas richting het eindspel stond Van Rees positioneel in het voordeel. Dit voordeel gaf hem zelfs kans op de winst, maar dit werd over het hoofd gezien. Het gevolg was dat beide partijen een dam wisten te behalen. Na kortstondig met de dammen heen en weer geschoven te hebben, besloten de dammers dat remise de juiste uitslag moest zijn.


Arie van Genderen en Martin Nederlof waren beide vastbesloten er geen allerdaagse wedstrijd van te maken. Het was Martin Nederlof die als eerste het risico nam door een verre voorpost te plaatsen. Toen Van Genderen van de schrik bekomen was overwon ook hij een belangrijk veld in de aanvallende linies. Deze aanval leverde Van Genderen geen windeieren op want positioneel kwam hij zeer sterk te staan. Zelfs zo sterk dat hij in het eindspel op een aantal schijven voorsprong kwam te staan. Dit leverde hem uiteindelijk de overwinning op.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Cees Brandwijk 2-0

Harm Jan van Rees - Dirk Kwakernaak 1-1

Arie van Genderen - Martin Nederlof 2-0

Cees Kentie - Bert Kooij 1-1

Sipke Veenstra - Arjen Verburg 2-0


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel blijft koploper

Ronde 13: 10-03-2016


Brandwijk - Op donderdag 10 maart heeft Jeroen Schakel remise gespeeld tegen Dirk Kwakernaak in de Onderlinge Competitie. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen behoud Schakel zijn voorsprong op de ranglijst.


Dirk Kwakernaak koos in zijn partij tegen Jeroen Schakel voor de aanval wat resulteerde in een groot tempovoordeel. Halverwege de partij werd dit voordeel omgebogen in een nadeel toen de Klassieke Opstelling op het bord verscheen. Het verbreken van de stellingen zorgde voor een eindspel met kansen voor beide partijen. Omdat zowel Schakel als Kwakernaak de winnende zet niet wist te vinden, eindigde de partij in remise.


De nummer 2 op de ranglijst Martin Nederlof moest het opnemen tegen Cees Kentie. Een gelijkopgaande partij kreeg pas in het slot van de wedstrijd de nodige spanning. Nederlof leek de betere papieren te hebben maar Kentie wist vakkundig remise uit het vuur te slepen.


De spectaculierste partij van de avond kwam op naam te staan van André de Raad en Arie van Genderen. Omdat beide spelers hun schijven niet afruilden bleef het bord lange tijd vol staan met schijven. In de complexe stand die hierdoor op het bord was verschenen, koos Van Genderen voor een centrumaanval en De Raad koos noodgedwongen voor een uitweg via de vleugels. Het kleine voordeel dat Van Genderen had opgebouwd resulteerde in het eindspel voor de mogelijkheid door te breken naar dam. Een klein positioneel foutje zorgde echter voor mogelijkheden voor De Raad om de wedstrijd in remise te laten eindigen. De Raad pakte zijn kans waardoor Van Genderen de winst door zijn vingers zag glippen en genoegen moest nemen met remise.


Uitslagen:

Dirk Kwakernaak - Jeroen Schakel 1-1

Martin Nederlof - Cees Kentie 1-1

Harm Jan van Rees - Bert Kooij 2-0

Sipke Veenstra - Wilco Stam 2-0

Arjan Verburg - Klaas de Keizer 0-2

André de Raad - Arie van Genderen 1-1


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel ontsnapt tegen Kentie

Ronde 12: 25-02-2016


Brandwijk - Op donderdag 25 februari heeft Jeroen Schakel remise gespeeld tegen Cees Kentie in de Onderlinge Competitie. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen behoud Schakel zijn voorsprong op de ranglijst.


Jeroen Schakel en Cees Kentie leken lange tijd aan elkaar gewaagd. Tijdens het middenspel leek de wedstrijd in het voordeel te zijn van Kentie maar naarmate het eindspel naderde draaiden de rollen om. Kentie hand in de slot van de wedstrijd kans op winst maar overzag de situatie niet meer en miste de kans. De wedstrijd eindigde vervolgens in remise.


Martin Nederlof en Harm Jan van Rees deden niet voor elkaar onder. In het eindspel leek de wedstrijd op een remise af te stevenen maar het was Nederlof die een kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vanwege de complexe situatie zag hij de kans niet waardoor de wedstrijd in remise eindigde.


Cees van Wijk trof een ontketende Gerjan de Vries die erop gebrand was om punten te pakken. Een foutieve afruil in het middenspel van Van Wijk zorgde ervoor dat De Vries op een schijf voorsprong kwam te staan. Dit voordeel wist hij vakkundig uit te buiten en won de wedstrijd.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Cees Kentie 1-1

Martin Nederlof - Harm Jan van Rees 1-1

Dirk Kwakernaak - Mari Dame 0-2

Kees Brandwijk - Sipke Veenstra 2-0

Gerjan de Vries - Cees van Wijk  2-0

Bert Kooij - Arjan Verburg 2-0


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel handhaaft koppositie

Ronde 11: 11-02-2016


Brandwijk - Op donderdag 11 februari heeft Jeroen Schakel zijn voorsprong in de Onderlinge Competitie geconsolideerd door remise te spelen tegen de nummer twee van de ranglijst  Martin Nederlof. Omdat ook Harm Jan van Rees zijn partij tegen Cees Kentie in remise zag eindigen, veranderd er niets in de kop van de ranglijst.


Jeroen Schakel en Martin Nederlof kenden een gelijkopgaande strijd en zagen de spanning pas in het middenspel toenemen. Het voordeel leek voor Schakel te zijn, maar omdat hij de winnende zetten niet wist te vinden kon Nederlof zich terug vechten in de partij. In het eindspel werd duidelijk dat geen van beide partijen de wedstrijd zou gaan winnen en werd remise overeengekomen.


De verrassingen van het seizoen: André de Raad en Arjen Verburg mochten het tegen elkaar opnemen. Verburg, die dit seizoen al eerder partijen had gewonnen door middel van een slagzet, wachtte rustig zijn kansen af. De Raad daarentegen ging over tot de aanval en wist zijn tegenstander klem te zetten middels een kettingstelling. Deze stelling werd Verburg noodlottig toen hij een slagzet over het hoofd zag. De Raad wist de partij vervolgens vakkundig naar zich toe te trekken.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Martin Nederlof 1-1

Cees Kentie - Harm Jan van Rees 1-1

Teus Stam - Dirk Kwakernaak 1-1

Arjen Verburg - André de Raad 0-2

Bert Kooij - Gerjan de Vries 2-0


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Schakel nieuwe koploper

Ronde 10: 28-01-2016


Brandwijk - Op donderdag 28 januari heeft Jeroen Schakel de koppositie in het algemeen klassement van de Onderlinge Competitie overgenomen van Harm Jan van Rees door hem in een rechtstreeks duel te verslaan.


Tijdens de partij tussen Schakel en Van Rees deden beide spelers lange tijd niet voor elkaar onder. In het eindspel verslapte de concentratie van Van Rees met een aantal zwakke zetten als gevolg. Schakel profiteerde hier maximaal van en besliste de partij in zijn voordeel.


Arie van Genderen nam het op tegen Cees Kentie die in het begin van de partij geen enkel risico nam. Van Genderen daarentegen ging voor de winst en deed derhalve een poging via de rechtervleugel om door te breken. De verdediging van de ervaren Kentie was echter op orde woordoor er van een doorbraak geen sprake was. Naarmate het eindspel vorderde werd duidelijk dat beide spelers geen winstkansen meer zagen waardoor de partij in remise eindigde.


Gerjan de Vries en jeugdig talent Arjen Verburg speelde een partij in klassieke speelstijl. De Vries had een positioneel sterke opbouw maar overzag hierbij een slagzet. Verburg bedacht zich geen moment, pakte de kans en kwam op 2 schijven voorsprong. Dit voordeel was voor Verburg voldoende om de partij naar zich toe te trekken.


Klaas de Keizer liet zich door Cees Brandwijk verrassen op zijn linkervleugel. De opsluiting die volgde leverde hem een dermate gevaarlijke situatie op dat hij niet kon voorkomen dat hij op een tweetal schijven achterstand kwam te staan. De Keizer voorkwam de martelgang door de partij direct gewonnen te geven.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees - Jeroen Schakel 0-2

Arie van Genderen - Cees Kentie 1-1

Martin Nederlof - Dirk Kwakernaak 1-1

Sipke Veenstra - Mari Dame 0-2

Gerjan de Vries- Arjen Verburg 0-2

Klaas de Keizer - Kees Brandwijk 0-2

André de Raad - Bert Kooij 2-0

Ijsbrand Mourik - Arjen Kwakernaak 2-0


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Voorsprong Van Rees verdampt

Ronde 9: 07-01-2016


Brandwijk - Op donderdag 7 januari heeft koploper Harm Jan van Rees remise gespeeld tegen Teus Stam. Zijn voorsprong op Jeroen Schakel, die zijn partij tegen Sipke Veenstra won, is geslonken tot een minimaal verschil.


Harm Jan van Rees wist in zijn partij tegen Teus Stam geen vuist te maken. De wedstrijd ging gelijk op en na een kort eindspel waren beide spelers tevreden met remise.


De partij tussen Jeroen Schakel en Sipke Veenstra werd pas in het middenspel interessant. Schakel koos voor de aanval en Veenstra wist zich er geen raad mee. Dit resulteerde in een onspeelbare stand voor Veenstra die vervolgens een slagzet over het hoofd zag en de partij direct gewonnen gaf.


De wedstrijd van de avond kwam op naam te staan van Arjen Kwakernaak en Cees Kentie. Beide spelers kozen voor de klassieke speelstijl waarin Kwakernaak een gewaagde doorstoot naar het “Kerkhof” maakte. Kentie had moeite met deze aanval en moest bovendien een opsluiting van zijn linkervleugel toestaan. In het eindspel leek Kwakernaak af te stevenen op een overwinning maar de ervaren Kentie vocht zich terug in de wedstrijd. In het eindspel waren de betere papieren zelfs voor Kentie. Uiteindelijk besloten beide partijen dat remise de terechte uitslag van de wedstrijd was.


Kees Brandwijk trof Martin Nederlof die koos voor een opsluiting van zijn rechtervleugel. Dit hield stand tot het middenspel waarin met een grote afruil er een compleet nieuwe situatie op het bord verscheen. Een vooruitgeschoven schijf van Nederlof bleek nog net verdedigbaar waardoor verlies ternauwernood werd voorkomen. Uiteindelijk wisten beide partijen een dam te behalen en eindigde de partij in remise.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees - Teus Stam 1-1

Cees Kentie - Arjen Kwakernaak 1-1

Sipke Veenstra - Jeroen Schakel 0-2

Bert Kooij - Gerjan de Vries 2-0

Kees Brandwijk - Martin Nederlof 1-1


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Spanning terug

Ronde 8: 12-11-2015


Brandwijk - Op donderdag 10 december heeft koploper Harm Jan van Rees een kostbaar verlies geleden tegen Jeroen Schakel. Zijn riante voorsprong in de Onderlinge Competitie is hierdoor geslonken tot een minimale verschil.


In zijn partij tegen Schakel verkoos Van Rees de aanval door het centrum met als gevolg dat Schakel de vleugels op werd gedrongen. De aanval was echter niet krachtig genoeg waardoor Schakel een licht positioneel behaalde. Dit voordeel leek in het eindspel onvoldoende voor de overwinning. Een blunder van Van Rees zorgde echter alsnog voor de overwinning van Schakel. De spanning is door deze uitslag weer terug in de competitie.


Teus Stam speelde een sterke partij tegen Cees Kentie. Met zijn vleugelaanval wist Kentie zich geen raad en Stam leek de overwinning binnen te gaan slepen. Maar in het eindspel vocht Kentie zich terug in de wedstrijd. Een positioneel foute zet van Stam zorgde er vervolgens voor dat hij de partij moest opgeven en Kentie met de overwinning huiswaarts keerde.


Zoals gewoonlijk koos Wilco Stam voor de frontale aanval en zijn tegenstander Gerjan de Vries had daar in eerste instantie geen antwoord op. Gedurende de partij wist De Vries zijn schijven weer in de juiste positie te brengen waardoor de aanval van Stam een averechts effect kreeg. De Vries had de overwinning vervolgens voor het oprapen maar zag winnende zet over het hoofd. Stam wist ternauwernood een remise uit het vuur te slepen.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Harm Jan van Rees 2-0

Martin Nederlof - Bert Kooij 2-0

Cees Kentie - Teus Stam 2-0

Sipke Veenstra - Dirk Kwakernaak 1-1

Wilco Stam - Gerjan de Vries 1-1


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Rees blijft koploper

Ronde 7: 26-11-2015


Brandwijk - Op donderdag 26 november heeft Harm Jan van Rees remise gespeeld tegen Martin Nederlof. Omdat de concurrentie ook remiseerden behoudt Van Rees de koppositie in de Onderlinge Competitie van damvereniging De Kroonschijf.


In de partij tussen Van Rees en Nederlof kozen beide partijen voor de ruimte waardoor er pas in de eindfase van de wedstrijd enige spanning op het bord te vinden was. Omdat er geen fouten werden gemaakt eindigde de partij in remise.


In de strijd om de tweede plaats op de ranglijst moest Cees Kentie het opnemen tegen Jeroen Schakel. In de opening ontweken beide partijen elkaar maar in het middenspel brak de strijd los. Vanuit een complexe situatie wist Schakel een positioneel voordeel op te bouwen, maar naarmate het eindspel naderde verdween dit voordeel. Uiteindelijk werd besloten tot remise.


Klaas de Keizer had in zijn partij tegen Mari Dame een positionele fout begaan met als gevolg dat een schijf verlies onvermijdelijk was geworden. Met een schijf achterstand wist hij geen vuist meer te maken waardoor hij strijdend ten onder ging en Dame met de punten huiswaarts keerde.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees - Martin Nederlof 1-1

Dirk Kwakernaak - Teus Stam 1-1

Jeroen Schakel - Cees Kentie 1-1

Mari Dame - Klaas de Keizer 2-0

Wilco Stam - Bert Kooij 0-2

Gerjan de Vries - Kees Brandwijk 0-2

Arjen Kwakernaak - Sipke Veenstra 1-1


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Rees vergroot voorsprong

Ronde 6: 12-11-2015


Brandwijk - Op donderdag 12 november heeft Harm Jan van Rees zijn voorsprong in de Onderlinge Competitie vergroot door te winnen van Klaas de Keizer. Ook de andere titelkandidaten Martin Nederlof en Cees Kentie verloren punten door remise tegen elkaar te spelen.


Van Rees en De Keizer speelden hun partij in de klassieke opstelling met als gevolg dat er een complex middenspel ontstond. Beide partijen hielden staande waardoor de beslissing werd doorgeschoven naar het eindspel. Hierin behaalde Van Rees een positioneel voordeel welke hij uiteindelijk wist om te zetten in winst.


Martin Nederlof en Cees Kentie kenden een gelijkopgaande strijd. In het eindspel was het Kentie die de betere papieren leek te hebben en derhalve het remise-aanbod weigerde. Een aantal zetten later bleken de rollen omgedraaid te zijn, waardoor het Nederlof was die het aanbod tot remise niet aannam. In de eindfase van de partij werd duidelijk dat beide partijen de wedstrijd niet wisten te winnen waardoor alsnog besloten werd tot remise.


Mari Dame moest het opnemen tegen het Ottolandse talent Arjen Verburg. Met een sterke opening leek Verburg het centrum te gaan bezettten. Dame wist dit te voorkomen en wist zelfs op een schijf voorsprong te komen. Dame wist dit voordeel verder uit te breiden waardoor Verburg niet anders kon dan de partij opgeven.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees - Klaas de Keizer 2-0

Martin Nederlof - Cees Kentie 1-1

Jeroen Schakel - Gerjan de Vries 2-0

Mari Dame - Arjen Verburg 2-0

Bert Kooij - Dirk Kwakernaak 0-2


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Rees morst punten

Ronde 5: 29-10-2015


Brandwijk - Op donderdag 29 oktober heeft Harm Jan van Rees puntenverlies geleden in de Onderlinge Competitie. Hij kwam tegen Mari Dame niet verder dan remise, maar omdat de concurrentie ook punten liet liggen, blijft Van Rees koploper.


Van Rees en Dame hielden elkaar lange tijd in evenwicht tot dat Van Rees in het middenspel een fout maakte en op een schijf achterstand kwam te staan. Dame maakte vervolgens een positioneel foute zet waardoor Van Rees druk kon zetten en uiteindelijk een slagzet naar dam kon forceren. Dame had voldoende aanvallende schijven over om de wedstrijd in remise te laten eindigen.


Jeugdig talent Arjen Verburg liet zien een aanstormend talent te zijn. In zijn partij tegen Klaas de Keizer speelde hij positioneel erg sterk en een sensatie leek in de lucht te hangen. De Keizer gaf de moed echter niet op en vocht zich terug in de wedstrijd door op de rechtervleugel druk uit te oefenen. Deze druk werd zo groot dat hij kon doorbreken en uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken. De Keizer is door zijn 3e overwinning dit seizoen gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst.


Dirk Kwakernaak en Gerjan de Vries speelde een partij in de klassieke speelstijl met diverse complexe situaties als gevolg. Beide partijen maakten geen fout waardoor de beslissing werd doorgeschoven naar het eindspel. Hierin leek De Vries de betere papieren te hebben, maar het was Kwakernaak die een dam wist te behalen. Desondanks had de Vries alsnog de kans om de wedstrijd te winnen, maar door tijdnoot miste hij de kans en verloor vervolgens de partij.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees - Mari Dame 1-1

Martin Nederlof - Sipke Veenstra 2-0

Arjen Verburg - Klaas de Keizer 0-2

Dirk Kwakernaak - Gerjan de Vries 2-0

Teus Stam - Wilco Stam 2-0

Arjen Kwakernaak - Jeroen Schakel 0-2


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Rees versterkt koppositie

Ronde 4: 22-10-2015


Brandwijk - Op donderdag 22 oktober heeft Harm Jan van Rees zijn koppositie verstevigd door te winnen van Cees Kentie. In het middenspel ontkwam Kentie niet aan een schijf achterstand welke hem in het eindspel fataal werd.


Dirk Kwakernaak en Martin Nederlof hielden elkaar lange tijd in evenwicht. In het eindspel leek Kwakernaak de betere papieren te hebben maar beide partijen waren het er over eens dat remise de beste uitslag was.


Debutant André de Raad kende een droomstart tegen Gerjan de Vries. Een foutieve opbouw van De Vries gaf De Raad de kans om op een schijf voorsprong te komen. Ondanks verwoede pogingen wist De Vries het schijf niet terug te winnen en tot overmaat van ramp overzag hij een slagzet. De Raad wist hier wel raad mee en wist hierdoor de partij definitief naar zich toe te trekken.


Uitslagen:

Harm Jan van Rees – Cees Kentie 2-0

Dirk Kwakernaak - Martin Nederlof 1-1

Klaas de Keizer - Jeroen Schakel 2-0

Gerjan de Vries – André de Raad 0-2


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Rees verovert koppositie

Ronde 3: 15-10-2015


Brandwijk - Op donderdag 15 oktober heeft Harm Jan van Rees koppositie verovert door Arie van Genderen te verslaan. Van Genderen moet niet alleen de leiding in de Onderlinge Competitie afstaan maar zakt ook nog eens terug naar de 10e positie.


In zijn partij tegen Van Rees koos Van Genderen voor een aanvallende spelstijl. Dit leek zijn vruchten af te werpen. Een foutieve afruil gaf Van Rees echter de kans om de aanval van Van Genderen om zeep te helpen en direct druk te zetten. Van Genderen had hier geen antwoord op en moest de partij gewonnen geven.


Teus Stam en Martin Nederlof deden lange tijd niet voor elkaar onder. In het eindspel leek Nederlof meer tempo’s te hebben maar dit leek onvoldoende voor de winst. Met remise in het vooruitzicht maakt Nederlof een enorme blunder waardoor Stam er met de winst vandoor ging.


Wilco Stam moest het opnemen tegen de talentvolle Arjen Verburg die met deze wedstrijd zijn beduut maakte in de Ongelinge Competitie. Stam koos voor de zijn welbekende frontaanval wat Verburg vervolgens direct in de problemen bracht. Op het moment dat Stam de wedstrijd definitief naar zich toe leek te trekken, sloeg Verburg toe met een uitgebreide slagzet. Stam gaf hij de partij direct op waardoor Verburg debuteert met een overwinning.


De mooiste partij van de avond kwam op naam te staan van zoon Arjen en vader Dirk Kwakernaak. Een complex middenspel leidde tot een slagzet die Arjen een schijf voordeel opleverde. Dit voordeel wist Arjen vakkundig uit te buiten waardoor winst voor het oprapen lag. Hij liet deze kans echter liggen waardoor Dirk nog een dam wist te behalen. Voor Arjen had hier direct een oplossing voor waardoor de winst alsnog zijn kant op ging.


Uitslagen:

Arie van Genderen - Harm Jan van Rees 0-2

Cees Kentie - Klaas de Keizer 2-0

Teus Stam - Martin Nederlof 2-0

Arjen Kwakernaak - Dirk Kwakernaak 2-0

Arjen Verburg - Wilco Stam 2-0


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Van Genderen nieuwe koploper

Ronde 2: 01-10-2015


Brandwijk - Op donderdag 1 oktober heeft Martin Nederlof zijn koppositie verloren door zijn partij tegen Arie van Genderen te verliezen. Van Genderen neemt door deze overwinning de koppositie in de Onderlinge Competitie van Nederlof over.


Sipke Veenstra toonde geen ontzag voor de regerend clubkampioen Harm Jan van Rees en koos voor de aanval. Van Rees was op zijn beurt niet onder de indruk maar had er toch de nodige moeite mee. Tijdens het middenspel leek Van Rees de beterende hand te hebben, maar in het eindspel bleek dat beide partijen even sterk waren waardoor remise de terechte uitslag was.


Arjan Kwakernaak en Gerjan de Vries hielden lange tijd de schijven op het bord. Een blunder van De Vries liet Kwakernaak niet onbestraft met een dam als gevolg. Kwakernaak ging vervolgens op zijn beurt in de fout waardoor ook De Vries een dam wist te behalen. Na een kort eindspel waren beide partijen tevreden met remise.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Dirk Kwakernaak 1-1

Martin Nederlof - Arie van Genderen 0-2

Sipke Veenstra - Harm Jan van Rees 1-1

Mari Dame - Cees Kentie 1-1

Gerjan de Vries - Arjen Kwakernaak 1-1


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nederlof pakt koppositie

Ronde 1: 17-9-2015


Brandwijk - Op donderdag 17 september heeft Martin Nederlof de koppositie gegrepen in de 1e ronde van de Onderlige Competitie van Damvereniging De Kroonschijf. In een duel met Jeroen Schakel koos hij voor de centrale aanval en weerstond de omsingeling. Dit pakte voordelig voor hem uit met winst als gevolg.


Arie van Genderen en Dirk Kwakernaak waren lange tijd aan elkaar gewaagd maar in het eindspel liet Van Genderen zien de meerdere te zijn. Van Genderen neemt door deze overwinning de tweede plek op de ranglijst in.


Cees Kentie trok een zeer aanvallend spelende Sipke Veenstra die het betere van het spel had. De aanval leek richting het eindspel zijn vruchten af te werpen, Kentie wist echter te ontsnappen van een nederlaag en beide partijen waren uiteindelijk tevreden met remise.


Uitslagen:

Jeroen Schakel - Martin Nederlof       0-2

Dirk Kwakernaak - Arie van Genderen 0-2

Cees Kentie - Sipke Veenstra 1-1

Kees Brandwijk - Arjen Kwakernaak 2-0

Klaas de Keizer - Gerjan de Vries 2-0Copyright 2019 © All Rights Reserved